Mozgásszervi sérülés prevenciós foglalkozás

Szombaton,  Balogh János vezetőedző és négy versenyzője: Bánó Viktória, Nyiri Villő, Veisz Dóra és Matyikó Marcell Balatonbogláron jártak,ahol nagyon érdekes foglalkozásokon vettek részt és sok hasznos ismeretet szereztek!

A Magyar Úszó Szövetség oldalán így írtak az eseményről:  

"Interaktív előadáson és gyakorlati képzésen vettek részt a dunántúli úszó egyesületek szombaton a Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában. A szeminárium célja, hogy megismertesse az úszókat és a velük foglalkozó szakembereket az edzések során esetlegesen előforduló tipikus sérülésekkel, továbbá, hogy gyakorlati megoldásokat sajátítsanak el a megelőzés érdekében, amelyeket a Prevenciós Munkacsoport tagjai mutatnak és tanítanak be a a képzésen résztvevőknek.

A szeminárium szakmai koncepcióját Törös Károly javaslatai alapján dolgozták ki. A vidám hangulatú előadáson a dinamikus bemelegítés után az ízületkímélő, erősítő és nyújtó gyakorlatokat a sportolók és edzőik közösen végezték. A helyszín választása egy kitűnő kezdeményezés első lépése, mely a sportágak közötti együttműködés fontosságát jelzi az egészséges élsportolók nevelése és oktatása érdekében. A Magyar Úszó Szövetség ezúton is köszöni Mocsai Tamásnak, a NEKA igazgatójának, a helyszín biztosítását."

 

Mozgásszervi sérülés prevenciós foglalkozás